zaterdag 16 januari 2016

Spruitensoep/stoofpot

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tijdens de winter eet ik graag stoofpotjes, stampotten en soep. Vooral als het guur weer is.
Dit is een van mijn favoriete recepten in de winter: Spruitensoep

ingrediƫnten voor ongeveer 4 personen:

1 kg spruiten
4 a 5 middel-grootte aardappels
1 dikke prei (of een paar wortels of tomaten)
wat peterselie
1 a 2 bouillon blokjes
een paar draaien vers gemalen peper
1 tl kerriepoeder

Maak de spruiten schoon en doe ze in een grote pan, doe er zoveel water in dat de spruiten onder staan.
Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Doe ze bij de spruiten in de pan.
Snij de prei en peterselie in stukjes en voeg ze bij de rest, doe er ook de bouillon blokjes, peper, en de kerriepoeder bij.
Breng het aan de kook en laat dan verder pruttelen op een laag vuur.
Meestal duurt het 45 minuten tot een uur voordat de spruiten gaar zijn, maar dat kan best wat verschillen dus voor de zekerheid af en toe even proeven!

serveer in een soepkom of een diep bord, eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten